AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

Başbakan'ın kendisine yönelik muhalif seslere karşı açtığı rekor düzeydeki davalara ilişkin


   

             TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 24.01.2011

 

 

 

                                    Akif EKİCİ

                            Gaziantep Milletvekili

 

Aşağıda yer alan sorulara, süresi içerisinde, doğru ve eksiksiz olarak verilecek yanıtlar, “AKP iktidarları döneminde” ulaşılan ileri demokrasi”nin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli bir gösterge olacaktır.


1. 2003 – 2010 yılları arasında Başbakan tarafından maddi ve manevi tazminat davası açılan gazeteci, köşe yazarı sayısı nedir? Bu davalardan kaç tanesi gazeteciler aleyhine sonuçlanmıştır? Gazeteci veya köşe yazarları tarafından ödenen toplam tazminat tutarı nedir?


2. 2003 – 2010 yılları arasında Başbakan tarafından maddi ve manevi tazminat davası açılan programcı, yapımcı sayısı nedir? Bu davaların sonuçları nedir? Bu davalar sonucu kazanılan toplam tazminat miktarı nedir?


3. 2003 – 2010 yılları arasında Başbakan tarafından maddi ve manevi tazminat davası açılan milletvekili sayısı nedir? Davaların sonuçları nedir? Bu davalar nedeniyle ödenen veya kazanılan tazminat miktarı nedir?


4. 2003 – 2010 yılları arasında maddi ve manevi tazminat davası açılan karikatürist sayısı nedir? Bu davalardan kaç tanesi kazanılmıştır? Açılan maddi tazminat davalarından elde edilen toplam tazminat miktarı ne kadardır?


5. 2003 – 2010 yılları arasında Başbakanı protesto ettiği veya eleştirdiği için dava açılan öğrenci sayısı nedir? Bu davalardan kaçı, ne şekilde sonuçlanmıştır?


6. Başbakanın hoşuna gitmeyen, kendisini eleştiren her kesimden herkese karşı rekor sayıda dava açması, “ileri demokrasi” söylemleri ve demokrasinin bir gereği olan hoşgörü ile bağdaşıyor mu?