AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

Gaziantep Havalimanına kargo terminali kurulup kurulmayacağına ilişkin

                  
            
             TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA


Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 01.10.2007

                                           Akif Ekici
                                      Gaziantep Milletvekili

Güneydoğu Anadolu'nun ve GAP bölgesinin en büyük ticaret hacmini gerçekleştiren ve daha da fazlasını potansiyel olarak bünyesinde bulunduran Gaziantep için kara, hava ve demiryolu lojistiği büyük önem arz etmektedir. Türkiye'nin altıncı büyük kenti olan ve körfez ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 120 ülkesine yıllık 3 milyar dolar ihracat yapan ve yılda 12 tane ihtisas fuarına ev sahipliği yapan Gaziantep için Hava Kargo İndirme Terminali çok büyük öneme sahiptir. Bu bağlamda Gaziantep Havalimanı'na kargo terminali kurulmasının Gaziantep ve ülke ihracatına ivme kazandıracağına inanıyorum.

Bu bağlamda;

1. Uluslararası Havalimanı statüsüne sahip Gaziantep Havalimanı'na kargo terminali bugüne kadar neden kurulmadı? Bakanlık olarak kargo terminali kurulması yönünde bir çalışma yapılmakta mıdır? Kurulacaksa ne zaman hizmete  geçebilecek?
2. Gaziantep havaalanında tadilat yapılacağı yönünde duyumlar almaktayım. Gaziantep havaalanı yeni yapıldı. Yeni yapılan bir binada tadilat yapılacak mı? Yeni yapılmış bir havaalanının sürekli tadilat görmesinin sebebi sizce nedir?
3. Gaziantep havaalanında yapılan bu çalışmalar Bakanlığınızca takip edilmekte midir?