AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

Yenilenen makam araçlarına ilişkin


     TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 07.01.2010

Saygılarımla.

                          Akif EKİCİ
                           Gaziantep Milletvekili


Memur ve emekli maaşlarına komik oranlarda zam yapan ve bu artışları bütçeye “külfet” olarak gören AKP hükümeti kendi harcamalarında herhangi bir kısıntıya gitmemektedir.

Cumhurbaşkanlığı köşküne milyon dolarlık mobilyalar alınırken tasarruf kelimesi unutulmuş, küresel ekonomik krizin en etkili olduğu dönemlerde başbakanlık filosuna ekstra uçak eklemekten imtina edilmemiş, kabine üyelerinden bürokratlara kadar pek çok kişiye lüks makam araçları alınırken bunların bütçeye külfet getireceği düşünülmemiştir. Yeni yıl hediyesi olarak, kabineden 4 bakanın makam araçlarını 2010 model “Mercedes S” serisi ile yenilemek suretiyle AKP iktidarı, savurganlığının son örneğini sergilemiştir.

Konuyla ilgili olarak;

1.  Kabinedeki 4 bakanın makam araçlarını yenileme kararı hangi ihtiyaç nedeniyle ortaya çıkmıştır?

2.  Bu makam araçlarının bütçeye “külfeti” ne kadardır? Ödeme hangi kalemden yapılmıştır? Satın alım hangi usulle yapılmıştır?

3.  2002–2009 yılları arasında; kabine üyeleri, bürokratlar, yargı ve ordu mensupları da dâhil olmak üzere kaç kişinin makam aracı yenilenmiştir? Bunlar için ne kadarlık ödeme yapılmıştır?

4.  Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan emekli ve çalışanın ücretine zam söz konusu olduğunda tasarruftan söz eden iktidar mensuplarının lüks harcamalarından vazgeçmemesi tezat oluşturmamakta mıdır?

5.  Çiftçiler, işçiler, memurlar, emekliler söz konusu olduğunda kemer sıkma politikası güden AKP hükümeti kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik tasarruf tedbirleri uygulamayı düşünüyor mu? Düşünüyor ise bu tedbirler nelerdir?