AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

Bakanın oğlunun TEKEL yönetim kuruluna atanmasına ilişkin



              TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 04.02.2010

Saygılarımla.

 

                                     Akif EKİCİ

                                 Gaziantep Milletvekili


50 gündür gece gündüz, kar kış demeden haklarını arayan binlerce TEKEL İşçisi Başbakanın hakaret seviyesine varan sözlerine maruz kalmıştır. Özelleştirilmesinden önce gece gündüz çalışarak TEKELi vergi rekortmenleri listesine sokan bu işçiler, yan gelip yatmakla, devletin kasasını boşaltmakla, tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz dikmekle suçlanmışlar, demokratik hak arayışları sırasında çeşitli fiziksel engellemelerle dahi karşılaşmışlardır. AKP hükümeti TEKELin özelleştirilmesi ile birlikte atıl duruma gelen fabrikalarda bu işçilere hacet kalmadığını, işçilerin boş depolarda oturarak mesailerini doldurduklarını iddia etmek suretiyle bu hakaretleri haklı göstermeye çalışmıştır.


Diğer taraftan, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçekin oğlu Ahmet Çağrı Çiçekin, yapılan özelleştirmelerle tabela şirket haline geldiği AKP Hükümeti tarafından da kabul edilen Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.nin Yönetim Kuruluna atandığına ilişkin haberler basına yansımış ve kamuoyundan ciddi tepkiler almıştır.


Konuyla ilgili olarak;


1. Ahmet Çağrı Çiçekin Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.nin Yönetim Kuruluna atandığına ilişkin iddialar doğru mudur? Doğru ise atama hangi tarihte yapılmıştır?


2. Ahmet Çağrı Çiçekin Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.nin Yönetim Kuruluna atanması hangi ihtiyaç nedeniyle ortaya çıkmıştır? Kendisi atandığı günden bu yana hangi çalışmaları yürütmüş, hangi kararların altına imza atmıştır?


3. Ahmet Çağrı Çiçek Yönetim Kurulu üyesi olarak ne kadar maaş almaktadır? Buna karşın bir TEKEL işçisinin maaşı ne kadardır?


4. TEKEL işçilerini boş depolarda yan gelip yatmakla suçlarken, Hükümet sözcüsünün oğlunun üretimi olmayan, bütün varlıkları satılmış hatta çalışanı bile olmayan Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.nin Yönetim Kuruluna atanmasını nasıl açıklayacaksınız? Bu durumda Ahmet Çağrı Çiçek yetim hakkı yemiş, devletin kasasından hak etmediği bir maaşı almış olmuyor mu?