AKİF EKİCİ

26. Dönem Gaziantep Milletvekili

Yakışıksız açıklamalarda bulunan Gaziantep Milli Eğitim Müdürü'ne ilişkin


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.


Saygılarımla. 30.03.2010


                                      Akif EKİCİ
                                 Gaziantep Milletvekili


Gaziantep gibi önemli ve ciddi eğitim sıkıntıları olan bir kentin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden öğretmeni olan emekli Abdullah Şenyüz çeşitli formüller bulunarak atanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığının mevcut kadrosunda Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünü layıkıyla yürütecek nitelikte pek çok personel bulunmasına rağmen AKPnin kadrolaşma hırsının bir sonucu olarak Abdullah Şenyüz üzerinde ısrar edilmişti. Bu kişinin Gaziantep gibi bir ilin Milli Eğitim Müdürlüğünü yürütecek kapasitede olmadığına ilişkin uyarılar da göz ardı edilmişti. Nitekim Abdullah Şenyüz basına verdiği bir demeçte İlimizdeki okul yetersizliğine ilişkin açıklamada bulunurken “Gaziantepli erkekler sanki karılarının üstünden inmiyorlar. Çocuklara okul yetiştiremiyoruz…” şeklinde talihsiz bir yorum yapmıştır.

Konuyla ilgili olarak;

1.   Yukarıda bahsedilen ve bir ilin milli eğitim müdürüne hiç yakışmayan açıklamalarından dolayı Abdullah Şenyüz hakkında idari ve adli bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

2.   Göreve geldiğinden bu yana Gaziantepin eğitim sorunlarını çözmek konusunda önemli bir icraatı bulunmayan, üstüne bir de yakışıksız ve Gaziantepli vatandaşlarımıza hakaret içeren açıklamalarda bulunan Abdullah Şenyüzü görevden alarak, yerine bu görevi layıkıyla yapacak birini getirmeyi düşünüyor musunuz?

3.   Gaziantepin derslik, okul ve öğretmen açığını kapatmak için ciddi bir çalışma yapılacak mı, yoksa bu açık Gaziantepliler suçlanarak görmezden gelinmeye devam mı edilecek?